Roche Diagnostics

A local design language for an international brand

Biophilia and permeable screens

01

Biophilia and permeable screens

A shining example of workplace wellness

The Roche workplace creates a balance between wellness, privacy, and openness; it is both fit-for-purpose and fit-for-growth. Wellness design principles are featured throughout the space, while the efficient fit-out increases the functioning office zones. Flexibility has been incorporated from the outset, allowing for future configurations as the business expands.

Biophilia and permeable screens

01

Biophilia and permeable screens

Viewshafts create a sense of connectedness

02

Viewshafts create a sense of connectedness

Location
Auckland, New Zealand
Completed
December 2019

Natural light and perimeter desking

04

Natural light and perimeter desking

Project
Team

Extensive collaboration and workshopping with Roche defined a brief that is human-centric and has staff wellbeing in mind. The design also adds a local flavour while working within structured international brand guidelines

No items found.

“The design team have meticulously selected cost-effective and environmentally friendly materials that provide an extended lifecycle and a timeless aesthetic.”

Located on a slither of Auckland land mass where the dual coasts of the Manukau Harbour and Tamaki River are within reach, the Roche workplace speaks to how time changes a landscape by breaking down structures: smoothing, softening, and refining.

Material selection, textures, colours, and forms reference natural aesthetics, while abstract motifs provide a balanced weight and palette to the fit-out, further supporting the wellness considerations in the design.

The plan maximises the availability of natural daylight; desks are positioned to avoid solar glare, reducing the need for blinds and creating a light-filled environment, removing the need for additional artificial lighting.

Visual links to the outdoors and exterior views, along with greenery, biophilia, and harmonious design, all combine to help support staff wellbeing.

Technology is integrated throughout the fit-out; the lunchroom and entertainment facilities are multi-functional, serving as ‘all of company’ presentation spaces. A public kitchen and collaboration area provide further spaces for people to come together, creating a sense of connectedness across the company.